alfáktól omegáig Családi piknik

Gyermeknevelésről közérthetően
szakemberektől szülőknek és pedagógusoknak

2024. június 1. 10:00 – 17:00

Balatonfüred, Gapa Terasz és Parkerdő

Sikeresen zárult a Balatonfüreden rendezett családi piknik

Balatonfüred, 2024. június 3.

Nagy érdeklődés kísérte az első “Alfáktól Omegáig – Gyermeknevelésről közérthetően” című családi pikniket, amelyet június 1-jén rendeztek meg a Balatonfüredi Gapa Terasz és Parkerdőben, amelyet az EduTech Hungary szervezett.

A rendezvény célja a szülők, pedagógusok és szakemberek összehozása volt, hogy közösen gondolkodjanak az alfa generáció – a 2010 után született gyermekek – nevelésének kihívásairól és lehetőségeiről, fókuszban a digitális eszközhasználattal.

A generációk közötti párbeszéd kulcsfontosságú

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a generációk közötti párbeszéd és a szülők nyitottsága a kulcs ahhoz, hogy megértsék egymást. A digitalizáció óriási hatással van a mai fiatalokra, az okostelefonok pedig – előnyeik mellett – komoly veszélyeket is rejtenek. A kormány komplex családtámogatási rendszere a családtagok teljes életútját lefedi, a támogatások célja a testi-lelki-szellemi egészség megőrzése.

Hornung Ágnes rámutatott arra is, hogy nagyon hasznos lehet, ha a különböző generációk képesek tanulni egymástól és készek a párbeszédre. A pedagógusoknak olyan módszerre van szükségük, amely által utat találnak a fiatalokhoz – fogalmazott az államtitkár.

 
 
Nézzék meg összefoglaló kisfilmümket az eseményről.