A rendezvény időpontja: 2024. szeptember 28., szombat, 9:00 – 17:30

A rendezvény helyszíne: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.

nap
óra
perc
másodperc

Az EU Tanácsának soros elnökség ideje alatt a digitális gyermeknevelés témáját kiemelten érdemes kezelni. A soros elnökséghez kapcsolódó rendezvényként, az Innovation Week keretében Digitális Gyermek Jólléti Konferencia és Kiállítást szervezünk. A rendezvény kapcsán lehetőség nyílik arra, hogy európai uniós szinten is megvitatásra kerüljenek a digitális tér felnövekvő generációval kapcsolatos fontos kérdései.

Az interdiszciplináris konferencián, ahol a jog, neveléstudomány, orvostudomány, informatika, közgazdaságtudomány, kommunikáció- és médiatudomány képviselői jelennek meg, akik előadóként a gyermeknevelés aspektusából mutatják be a digitális világ térhódításának elkerülhetetlen jelenségeit. Legjelentősebb előadók között szerepelnek a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetői és szakértői.

Az egész napos konferencia mellett olyan szolgáltatók és szervezetek mutatkoznak be kiállítóként, akik fókuszában a digitális gyermeknevelés és jóllét szerepel.

A konferencia célja, hogy a célcsoport tagjai között tudástranszferre kerülhessen sor. Célunk továbbá, hogy a kiállításon megjelenő piaci szereplők nagyobb láthatóságot szerezzenek a látogatók körében, megkönnyítve a nevelésben érintettek tájékozódását.

A konferenciára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.